SCIOS Scope 8


Osnabrugge Elektrotechniek is SCIOS Scope 8 gecertificeerd. Dat we gecertificeerd zijn houdt in dat wij als bedrijf en onze inspecteur(s) zijn gediplomeerd en gecertificeerd. Jaarlijks wordt een systeemaudit uitgevoerd door certificatie instelling Bureau Veritas. Elke 1,5 jaar wordt een praktijkaudit afgenomen bij onze inspecteurs.

Het doel van een SCIOS Scope 8 inspectie is te bepalen of een elektrische installatie voldoet aan de technische voorschriften en veiligheidsvoorschriften, zoals omschreven in de van toepassing zijnde normen.

De technische invulling van de inspecties onder Scope 8 is omschreven in Technisch Document 12. De veiligheidsinspectie van de elektrische installatie heeft NEN 3140 als uitgangspunt. Echter gaat het hier dan over het inspectiedeel. De bedrijfsvoering maakt geen deel uit van Scope 8.

Een SCIOS Scope 8 inspectie lijkt dus sterk op een NEN 3140 inspectie. Echter zijn er binnen Scope 8 aanvullende eisen m.b.t. het inspectiebedrijf en de inspecteur.

De reden om een SCIOS Scope 8 inspectie uit te laten voeren is eigenlijk gelijk aan de reden die je zou hebben voor de inspectie van een bestaande elektrische installatie in het algemeen.

Zie ook: Inspectie bestaande installatie

Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van elektrotechniek.

Over ons

Osnabrugge Elektrotechniek staat voor elektrische veiligheid. Wij voeren onafhankelijke inspecties uit aan elektrische installaties om te toetsen of deze aan de relevante veiligheidsnormen en -/regels voldoen.

Onze diensten

Contact opnemen

© 2023 Osnabrugge Elektrotechniek - Webdesign: Verwey Creatives